dilluns, de juny 13, 2011

Festa Major. Corpus 2011 a Cornellà

 

Música, actes populars, convivència i diversió: arriba el Corpus!

Es podrà gaudir de més de 100 propostes repartides pels diferents barris de la ciutat

La Festa Major de Cornellà torna a ser un espai de trobada i convivència que ens convida a sortir als carrers i places per gaudir de més de 100 propostes durant la setmana del 17 al 26 de juny. Tant si ets gran com petit, trobaràs  activitats a la teva mida, ja que el programa s’ha farcit d’interessants iniciatives a tots els barris amb la col·laboració de les entitats.
El Corpus és la nostra festa gran, una festa de poble on el més important és omplir els carrers, viure i trepitjar la ciutat, compartir moments de joia i gaudir.
L’autèntic tret de sortida dels quatre dies grans el donarà l’actor cornellanenc Adrià Rodríguez, conegut pel seu paper a la sèrie Física o Química. Serà el dijous 23 a les 21:15 hores des del balcó de l’Ajuntament. Poc després, les colles i bèsties de foc del Corndefoc prendran la ciutat per donar l’inici a uns dies de color, música, balls i diversió.

Revetlles de Sant Joan

Aquest any el Corpus té gust de revetlla perquè coincideix amb la festivitat de Sant Joan i per això tindrem fins a set punts de festa per gaudir de la nit més llarga de l’any.
Com sempre les entitats s’han implicat en aquesta gran Festa, per fer-la més gran i participativa. Durant una setmana la ciutat creix, s’omple de festa, de ritmes, de jocs, de música, i continua mantenint el seu tarannà de festa popular per a tota la família amb propostes a tots els barris i per a totes les edats.

Tradicions posades al dia

El Corpus és la gran festa de la convivència, en la que les tradicions són un punt de referència. Les mostres de catifes de flors al carrer Torras i Bages i la Plaça Lluís Companys són part d’aquesta tradició, igual que la Trobada de Gegants del Corpus, que amb més de 10 colles d’arreu de Catalunya ens convida a un cercavila el 18 de juny, amb inici al CEIP Alexandre Galí a partir de les 17h. Continuaran les tradicions amb les matinades dels Grallers, el Corndefoc, actuacions de grups corals, ballada de sardanes, havaneres i rom cremat, entre molts d’altres.

Balls de saló a l’Envelat i les places

A l’escola L’Areny i sota l’envelat podrem escoltar bona música i fer uns balls tradicionals o al ritme d’havaneres. I pels que prefereixen l’aire lliure, a la plaça de Sant Ildefons, a la plaça del Pallars i a Plaça Catalunya trobaran melodies de tota la vida, noves versions i swing llatí.

Mago de Oz, pop indie y Maxima FM

El divendres 24, el pop indie arriba a Cornellà de la mà de Tachenko precedit per Defelpa, Cyan i Susan’s Red Nipples; però, sens dubte, el grup de folk metal Mago de Oz és el plat fort d’aquest Corpus a la ciutat. Els podreu escoltar a plaça Catalunya el dissabte 25. Just abans, per anar escalfant motors, Culto Adverso oferirà el millor Hip Hop català. I el mateix dia però al Parc Esportiu, els dj’s de Maxima FM de Barcelona delectaran els presents amb una sessió de música dance, visuals, performance i les millors gogo’s. A més, cada nit, diferents punts de la ciutat acolliran concerts de grups locals de distints estils perquè tothom trobi el seu lloc.